Nesrin Kolonyaları Online Satış Sitesi

Nesrin Kolonyaları | Kolonya Satış | Nesrin Online Satış Sitesi

Navigation

media

Her şey daha “beyaz” bir cilt için Aslına bakarsanız beyaz ten tutkusu sadece Güney Kore’ye değil, genel olarak Asya kıtasına ait bir gelenek. Çünkü şeffafa yakın beyaz bir ten, eski Japon İmparatorluğu döneminden beri güzelliğin, saflığın ve dişiliğin sembolü olarak kabul ediliyor. İşte asırlardır tüm Asya’da neredeyse “takıntı” haline gelen bu beyaz ten sevdası, Güney Kore’de de kadınların -ve hatta erkeklerin- en öncelikli güzellik hedefi.


İşte bu yüzden Güney Kore’den çıkan hemen her kozmetik üreticisi mutlaka bir beyazlatıcı krem, maske ya da serum üretiyor. Bu beyazlatıcı ürünler, tıpkı basit birer nemlendirici krem gibi her Güney Koreli’nin evine ve günlük bakım rutinine giriyor. Kojik asit, arbutin, C vitamini ve niacinamide gibi cilt tonunu eşitlemeye ve aydınlık görünüm vermeye yarayan maddeler içeren bu beyazlatıcı ürün serilerinin, halkın daha koyu bir ten rengine sahip olduğu Tayland, Vietnam, Kamboçya, Malezya ve Endonezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde de çok fazla rağbet gördüğü biliniyor. Ayrıca Güney Koreliler söz konusu beyazlatıcı ürünleri kullanmalarının yanı sıra, düzenli yaptırdıkları profesyonel cilt beyazlatma işlemlerine de ciddi paralar harcamaktan çekinmiyor.


İnovasyon anlamında dünyadaki kozmetik sektöründen 12 yıl ileride olduğu söylenen Güney Kore güzellik sektörünün arz ettiği tek yenilik elbette beyazlatıcı kremler değil. Güney Kore’den çıkıp hayatımıza giren ve ağır fondötenlere doğal bir alternatif olan BB ve CC kremler bugün ülkemizde de en çok satılan renkli kozmetik ürünleri arasına çoktan girdi bile. Yine Uzakdoğu menşeli zincir mağazalar sayesinde kolayca erişebildiğimiz soyulabilen aktif karbon içerikli maskeler ile kolajen ve hyaluronik asit içeren yaşlanma karşıtı kağıt maskeler ise artık Türk kadınlarının güzellik rutinlerinin vazgeçilmezi haline geldi. Gençlik ve güzelliğin kutsandığı bu topraklardan çıkan kozmetik ürünleri arasında kulağa biraz “tuhaf” gelenler de yok değil. Örneğin salyangoz özlü yüz bakım ürünleri yaşlanma karşıtı ürün grubunun lokomotifi sayılırken, domates içeren maskeler, yumurta beyazlı göz altı kremleri ve pirinçli tonikler sanki yüzlerce yıllık Kore güzellik reçetelerini yeniden canlandırıyor.

  • Sep 12, 2015
  • Category: Genel
  • Yorum: 0

Yorum: 0

Henüz Yorum Yapılmamış

Yorum Yaz

E-Posta adresin gizli kalacak. * İle İşaretlenen yerleri lütfen eksik bırakmayınız.*



İletişim Bilgilerimiz

  • Adres: Ankara Yolu 7.Km No:554 Yiğitler Mah. C202 Sok. Yıldırım / Bursa
  • Telefon: 0 224 341 36 64
  • Eposta: info@nesrinkolonyalari.com
  • Çalışma Saatlerimiz: Pzt - Cmt / 08:00 - 18:00